咁啱經過荃灣廣場隔離嘅大壩街 見到有一間舖頭嘅招牌仲包住紅紙🧧身為八卦仔我當然唔執輸過去睇吓係咩嚟㗎啦~原來係新開嘅餐廳越男仔 👦🏻主打越南粉麵 小食🍤餐廳採用先落單後入座嘅形式 因為午市時段都幾多人 所以搞到塞住晒門口😿見到餐廳入面仲有空位 如果可以安排先入座後落單就好 因為喺門口急急腳就要落單都未睇清楚Menu有咩🥹🔹自選湯粉 豬頸肉 雞翼 椰汁酸湯檬🥥見越南仔最出名嘅就係招牌椰汁酸湯🤙🏻黎到見到奶白色嘅湯底檬粉份量一啲都唔少豬頸肉有四至五塊 雞翼有兩隻🐥豬頸肉同雞翼不過不失 冇咩特別~不過椰汁酸湯真係好出色 按照枱面嗰個配方🤤個湯真係非常之開胃同惹味 不過略嫌整體偏酸 椰汁味唔係好出 但係跟佢個配方落真係勁好食!🤣一匙紫天椒 兩匙蒜蓉🤤🤤🤤食完就知甘香!好重口味 又有少少辣 🌶🔹凍飲+$3不過整體以午餐來講價錢偏貴 叫咗兩餸 大概$80埋單!

🔹自選湯粉 豬頸肉 雞翼 椰汁酸湯檬🥥
見越南仔最出名嘅就係招牌椰汁酸湯🤙🏻
黎到見到奶白色嘅湯底檬粉份量一啲都唔少
豬頸肉有四至五塊 雞翼有兩隻🐥
豬頸肉同雞翼不過不失 冇咩特別~
不過椰汁酸湯真係好出色 按照枱面嗰個配方🤤
一匙紫天椒 兩匙蒜蓉🤤🤤🤤食完就知甘香!
好重口味 又有少少辣 🌶

🔹凍飲+$3

不過整體以午餐來講價錢偏貴 叫咗兩餸 大概$80埋單!