2021-03-31
新鮮海鮮 而且有專人幫你燒 ~~~假期前夕約朋友去食飯 朋友上網揀咗呢一間係網上人氣頗高嘅水產店 美食我哋已經好期待~~~首先上嘅就係我哋嘅海鮮拼盤 店家會首先俾我哋望望海鮮拼盤個樣 之後再攞去燒 中間有個爐所以佢哋唔會係你隔離燒 感覺冇咁熱~~~海鮮拼盤裏面有生蠔 大蝦 貴妃貝 白貝 鮑魚等等 全部個size都非常大 好吸引 咁啱我哋坐低幾近爐 一路聞到啲香味都幾正~~~生蠔:好肥美 食落半生熟咁 幾juicy~大蝦:爽口彈牙 雖然淨係叫咗一隻 但係都食到好幾啖~貴妃貝:新鮮大隻飽滿 甜甜地鮮鮮地嘅味道~白貝:同樣好鮮 不過係鹹鮮~鮑魚:好彈牙 鮑魚味幾重 送酒一流 下次應該叫清酒🍶嚟配~~~食完之後我哋嘅海膽炸豆腐就黎了 海膽凍冰冰炸豆腐熱辣辣 入口一熱一凍咁好得意 海膽甜甜地冇腥味 加埋下面香脆海膽 今晚最鍾意嘅就係呢一碟 而且佢有外貌幾精緻 打卡不錯~~~推薦度:🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥磯野水產 (銅鑼灣)銅鑼灣軒尼詩道525號澳門逸園中心19樓
生蠔:好肥美 食落半生熟咁 幾juicy
大蝦:爽口彈牙 雖然淨係叫咗一隻 但係都食到好幾啖
貴妃貝:新鮮大隻飽滿 甜甜地鮮鮮地嘅味道
白貝:同樣好鮮 不過係鹹鮮
鮑魚:好彈牙 鮑魚味幾重 送酒一流 下次應該叫清酒🍶嚟配
推薦度:🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
磯野水產 (銅鑼灣)
銅鑼灣軒尼詩道525號澳門逸園中心19樓