2018-09-15
2034 浏览
約埋朋友去中環食日本菜,預早左book位,上到去就即刻可以入座👍🏻有bar枱,梳片位同壽司bar坐。因為有小朋友所以坐梳化位!朋友發板點菜,小朋友就點左蒸蛋,用左個小瓦煲,熱騰騰蛋香而且好滑。親子丼係雞肉,滑蛋同飯搞伴後變熟,味道唔鹹好適合小朋友口味。頭盤係豚肉沙律🥗豚肉唔un,而且同日式芝麻醬好夾,蔬菜鮮甜。生蛋魚子海膽,魚子同生蛋本生有陣腥味,但一齊食完全唔覺怪,而且幾好味,海膽又好食!生蠔大大隻,加幾滴檸檬汁已經夠!刺身擺得好靚,吞拿魚入口即溶,全部都好新鮮👍🏻鴨胸用左燒汁煮,一d都唔(un),恰到好處,一d都唔膩,得3片覺得太少😆刺身蝦頭攞去炸,蝦腳炸得脆脆可口唔太油,仲蝦頭d膏👍🏻壽司侍應介紹過係咩黎,但已經忘記了😅,件件都好好味,最特別係生菜包三文魚👍🏻超好食!海鮮茶,似味噌湯加海鮮,幾得意!奶凍甜品,食落去溫度剛剛好,唔會凍到牙都震👍🏻而且好香奶味,又夠滑一d都唔漏!
生蠔大大隻,加幾滴檸檬汁已經夠!
刺身擺得好靚,吞拿魚入口即溶,全部都好新鮮👍🏻
刺身蝦頭攞去炸,蝦腳炸得脆脆可口唔太油,仲蝦頭d膏👍🏻
海鮮茶,似味噌湯加海鮮,幾得意!