2019-10-31
今日約左朋友去西環食野~行過見到呢間日本料理小店,就入去食個dinner。首先嚟個黑松露帶子沙律先~裏面嘅料都好多,唔同蔬菜夾埋一齊色彩繽紛,而且味道幾好,鍾意食沙律嘅你一定要食呢個呀~跟住嚟一個黑松露海膽蒸蛋,望落去已經好吸引我去食喇!因為蒸蛋望落去好滑,而且配上我最鍾意嘅黑松露同埋海膽,簡直係無得輸呀!食落口好香好滑好好味,就好似豆腐花咁滑~再嚟一個厚燒玉子,因為佢夠厚所以咬落去好有口感,個味道甜甜地,好開胃~令到我好想繼續食多幾舊呀!最後嚟個最飽嘅油甘魚紙鍋~油甘魚通常係攞嚟做刺身,不過呢間餐廳用嚟整成熟食,魚好鮮甜,而且配上雜菜一齊煮,令人再三回味呀!整體嚟講,呢間餐廳性價比高,店內環境都幾整潔,食物質素又好,值得再幫襯!