2019-04-04 68 浏览
同朋友黎食廚師發辦,好滿意既一次體驗。-前菜有四季豆,冷麵及鴨胸。四季豆帶點芝麻及甜味,十分開胃。冷麵上既菇好香甜,冷麵冰涼透心。鴨胸鴨味香濃,配以薑蔥更香口。晶瑩既海蜇刺身,配以薑蔥豉油,非常爽口。-黎到刺身環節,樣樣都極之出色!金目鯛肉質細緻,嫩滑。響螺非常新鮮,爽口,每一口都係滿足。令人回味無窮既象拔蚌刺身,帶點檸檬香氣,微酸,鮮味十足。池魚配以薑蔥同自製配料,類似屋企平時蒸魚既味道,不同之處係呢個係新鮮,未經烹煮既魚,多左一份鮮味,帶點輕微既辣,即刻想撈返碗飯。十分肥美既大拖羅,有入口即融之感,強烈既魚香係口腔爆發,齒頰留香。白貝厚肉肥美,咬落去鮮甜多汁,感受到濃厚海鮮風味 。天婦羅包括魷魚明太子,瀨尿蝦同舞茸,爽滑魷魚包住明太子,蘸上天婦羅汁,好惹味。而瀨尿蝦熱辣辣,蝦膏香濃滋味。呢道菜我就非常一般,魷魚配以特製醬汁,醬汁偏濃味,呢種咸同辣味既配搭有啲不搭。壽司環節:配菜既薑係自家製作,加左甜醋及啤走啲辣味,非常爽口,冇平時既薑片咁辛辣,口感似醃蘿蔔,連我呢個從來唔食薑既人都忍唔住一口接一口。-赤貝:爽口美味。深海池魚:肉質鮮味十足。針魚:同薑蔥既辛辣配搭得宜。赤盧魚:表面經
同朋友黎食廚師發辦,好滿意既一次體驗。
前菜有四季豆,冷麵及鴨胸。
四季豆帶點芝麻及甜味,十分開胃。
冷麵上既菇好香甜,冷麵冰涼透心。
鴨胸鴨味香濃,配以薑蔥更香口。

晶瑩既海蜇刺身,配以薑蔥豉油,非常爽口。
黎到刺身環節,樣樣都極之出色!

金目鯛肉質細緻,嫩滑。

響螺非常新鮮,爽口,每一口都係滿足。

令人回味無窮既象拔蚌刺身,帶點檸檬香氣,微酸,鮮味十足。

白貝厚肉肥美,咬落去鮮甜多汁,感受到濃厚海鮮風味 。

壽司環節:
赤貝:爽口美味。
深海池魚:肉質鮮味十足。
針魚:同薑蔥既辛辣配搭得宜。
赤盧魚:表面經輕輕燒過,更加香口。
燒大拖羅:醬汁帶點酸梅香,口感微辣,入口即融
北海道海膽:甘香鮮甜,綿滑,冇丁點腥味。

大蜆湯,蜆肉肥美。海洋風味既大蜆湯,可以一解膩感。

水果鮮甜多汁,非常滿足🙋🏼