2022-11-09 41 浏览
近來天氣開始轉涼,跟朋友喺九龍公園做完運動,朋友話喺網上見到一間叫淥恰年代邊爐店,嗰間邊爐店係新開㗎,開咗冇幾耐,叫我一齊上去試下, 新店試試無妨。上到去,個裝修好好清雅、好乾淨 、 好舒服 。侍應好熱情介紹美食給我們,佢介紹咗一個很合時清潤的湯底畀我們, 叫鹿茸菌燉花膠湯,真係很 啱口味,十分足料嘅湯底,侍應叫我們先飲咗湯,才開始打邊爐,因為個湯底真係好正,好清甜、好潤,花膠多到不得了,來做湯底真係一流。可以兩食嘅百花釀油條,可以點泰國醬油吃,或者用來打邊爐。用蝦膠釀的油條,十分彈牙,好好味。 有九種配料畀你選擇,隨你喜愛而選擇,真的不錯。 黑松露豬肉丸,黑松露味很香濃,好有口感。金沙牛丸,牛丸裏包住海膽,好彈牙,真係絕配。今次,真係第一次食嘅養顏桃膠餃子 ,又幾有趣喎,幾特別。仲有帶子餃,帶子好新鮮, 味道很鮮。安格斯牛肉,好爽、好鮮甜、好新鮮。 脆鯇魚片,好爽、好脆,一啲骨都食唔到,打邊爐必食。 加埋菜心苗,真係一個完美嘅邊爐。 晏晝仲有啲私房菜同埋午餐,下次就要再來試下先。

上到去,個裝修好好清雅、好乾淨 、 好舒服 。

可以兩食嘅百花釀油條,可以點泰國醬油吃,或者用來打邊爐。
用蝦膠釀的油條,十分彈牙,好好味。

有九種配料畀你選擇,隨你喜愛而選擇,真的不錯。

今次,真係第一次食嘅養顏桃膠餃子 ,又幾有趣喎,幾特別。
仲有帶子餃,帶子好新鮮, 味道很鮮。

安格斯牛肉,好爽、好鮮甜、好新鮮。

脆鯇魚片,好爽、好脆,一啲骨都食唔到,打邊爐必食。

加埋菜心苗,真係一個完美嘅邊爐。

晏晝仲有啲私房菜同埋午餐,下次就要再來試下先。