今日經過加拿分道 已經見到有幾個途人拎住呢盒占師傅嘅蛋糕盒 蛋糕盒非常搶眼鮮黃色的 有隻可愛雞仔嘜頭行多一分鐘之後我就見到占師傅嘅鋪頭啦 舖頭亦都係以黃色為主調 搶眼奪目 舖頭唔大 亦都沒有堂食嘅位置 只提供外賣服務每人限買兩盒 因為製作蛋糕需時 每次烤焗嘅時間大約需要一個小時我真幸運來得非常合時 剛剛好有新鮮嘅蛋糕出爐 師傅帶曬手套 頭套 口罩非常衛生店員三兩下手勢就將成個蛋糕從焗盤拆下來 過程睇到你呱呱聲 非常精彩個蛋糕成個枕頭咁大 太誇張喇 唔知口感會唔會好似個枕頭咁軟熟呢…一個切 另一個就包裝入盒 相當有默契每件蛋糕切割嘅時候都用尺子量度過 保證大细均一如此簡單嘅食材 便能做出這麼美味的食物流心芝士$60蛋香原味$50最後買咗流心芝士返屋企慢慢享用 在回家途中偷吃了不少 熱辣辣非常軟熟 而且好香蛋味建議返到屋企用微波爐叮一分鐘 中間嘅芝士馬上有留心嘅效果 邪惡非常 芝士控必吃

舖頭唔大 亦都沒有堂食嘅位置 只提供外賣服務

個蛋糕成個枕頭咁大 太誇張喇
唔知口感會唔會好似個枕頭咁軟熟呢…

一個切 另一個就包裝入盒 相當有默契

每件蛋糕切割嘅時候都用尺子量度過 保證大细均一