2007-04-27
尋晚一條友食dinner, 又唔知食咩好, 於是諗到呢度咪決定去睇下呢度今晚有咩食囉, 諗住如果唔就走頭, 點知又好似食, 咁我咪入去坐底囉, 其實之前都黎過呢度幾次, 印象都覺得幾好, 地方算大環境算乾淨, 食物質素唔差, 做飯堂一流架!坐底二話不說就叫左個快餐A, 咁個快餐A係粟米肉粒飯, 呢個飯亦都係我最鍾意其中之一! 快餐有餐湯, 仲要係中湯, 佢地日日煲, 算係老火例湯冇咩味精架! 粟米肉粒飯都要等差唔多五分鐘, 老實講佢就真係算耐左少少, 但係有原因架, 因為佢地係即叫即煮, 唔係一早煮定架, 所以個飯黎到係熱辣辣, 粟米肉粒同飯係分開上, 而粟米肉粒係用黃粟米汁仲有少少蛋花, 唔係白汁黎架, 黃粟米汁感覺清d冇咁廉口, 而粟米好甜, 肉粒份量算夠, 一d都唔硬唔韌, 都幾好味!而呢度杯餐杯亦係一絕, 奶茶又香又滑, 檸檬茶係底夠唔會太苦太澀但又唔會太清冇晒茶味咁, 好正呀! 其實呢度都幾抵食架, 快餐都係$25而凍飲都係加$2! 試過黎食下午茶餐, 有咸蛋叉燒飯, 都係$18仲有餐茶, 都幾好味架! 呢度真係粥粉麵飯樣樣有, 連牛什又有, 茶又香又靚, 淨係黎歎茶都可以啦
其實呢度都幾抵食架, 快餐都係$25而凍飲都係加$2! 試過黎食下午茶餐, 有咸蛋叉燒飯, 都係$18仲有餐茶, 都幾好味架! 呢度真係粥粉麵飯樣樣有, 連牛什又有, 茶又香又靚, 淨係黎歎茶都可以啦! 我相信佢會成為我新飯堂!