利東街完成翻新有一段時間, 一直想去睇未有時間, 今次難得去開嗰面當然要行行同試試新餐廳, 因為聽講唔少好餐廳進註左, 最後想食韓食揀左bistro seoul。利東街翻新後固然靚, bistro seoul既裝修亦同條街一樣, 時尚得黎舒服, 走high class少少既路線。跟住緊係講主角 - 食物, 首先講講一開始serve每個人都會試到既小菜, 比較catch到我attention既係個泡菜, 個人覺得口味偏甜, 唔酸,  辣度偏低, 岩我哩啲怕太酸太辣既人。跟住係appetizer, 叫左兩個, 第一個係甜酸雞塊, 比較普通, 偏甜唔太酸, 雞肉亦唔係特別出色。另外一樣泡菜餅反而有驚喜, 香口同個邊夠酥脆, 泡菜味唔會搶哂, 料足, 整體配合夠平衡。主食方面就叫左傳統五色石鍋飯同韓式燒牛肋骨。燒牛肋骨偏辣唔岩我, 但肉質唔錯, 唔食得辣唔建議點哩個。石鍋飯就幾香同有咬口, 淡淡地既麻油味加甜辣度適中既辣醬, 滿足, 但未至於好impress。最後要提提既係我地叫左支酒叫red monkey, 係米槳酒, 自己第一次試哩種酒, 感覺得意, 似帶酒精味既米槳, 少少甜易入口, 可
最後要提提既係我地叫左支酒叫red monkey, 係米槳酒, 自己第一次試哩種酒, 感覺得意, 似帶酒精味既米槳, 少少甜易入口, 可惜既係太少, 唔係既算係出色。
2016-11-24