2023-07-29
商場新開無耐過去趁下熱鬧,依個兩人餐由前菜去到甜品都包咗,好豐富~宮•盛宴(二人餐)👑前菜有豆腐海苔沙律🥗燉牛筋牛舌幾入味🥢跟餐嘅燒肉有牛同埋豬,和牛肩肉嘅脂肪比例啱啱好,見到有網狀嘅油花,另一個吸引嘅位係配埋蛋黃醬油,生蛋黃同牛肉係perfect match!和牛外裙肉係比較少食到嘅部位,比較大塊厚肉,燒好之後要剪開一塊塊,但出奇地一啲都唔韌,有肉味而且仲好juicy✂️而慶州黑毛豬水果醬油五花肉肥瘦相間,因為用咗水果醬油去醃所以食起嚟甜甜地,就算有啲脂肪都唔會膩,連埋豬皮燒到少少爽口,口感味道都唔錯👍帶子牛油燒🧈牛肉大醬湯🍲烤香蕉配朱古力肉桂粉🍌原來係要自己整嘅甜品,先將糖灑喺香蕉肉上面,然後反轉放上網度燒一陣,就會有好似焦糖咁嘅味道,第一次玩覺得好得意啊焦糖布甸🍮瑞雪清酒🍶
宮•盛宴(二人餐)👑
前菜有豆腐海苔沙律🥗