2021-11-09
[新開豆乳甜品店]豆乳專門甜品店唔多,沙田最近新開既豆乳甜品鋪岩哂唔飲得牛奶既朋友仔啦,係店外櫥窗望到唔同口味既豆乳,好吸引,忍唔住買左幾個甜同屋企分享☺️.奶蓋布丁燒仙草 勁厚奶蓋,飲落重豆乳味,呢杯好充料,加左好多配料🤩入面有豆乳布丁、燒仙草、西米、8。6招牌豆乳仲有黃豆粉🤤好邪惡但真係好好飲!.鮮芋泥豆乳 濃郁豆乳味加埋份量幾既鮮芋泥,飲完勁飽😂不過芋泥就差d,唔係好夠香滑.8•6豆乳焙茶 好驚嘆佢濃郁豆乳味,飲落質感係少少厚身嘅,加埋啖啖焙茶味,高質豆乳加上高質茶底,好好飲☺️.多芒小丸子多芒系列係佢最近既大熱系列!芒果食落好新鮮同香甜,加埋一粒粒小丸子煙煙韌韌咁,好滿足🤩成個甜品食落唔會死甜,唔似有加糖水喎!.多芒楊枝甘露 芒果照舊好多同甜!不過覺得柚肉唔太甜,有啲苦澀,美中不足😳個份量岩岩好,如果大份啲仲抵食😛
奶蓋布丁燒仙草
鮮芋泥豆乳