2018-10-27 461 浏览
係街上搵緊食咩好既時候,突然見到轉角位開左間新既越南粉,就入左黎試試佢啦~細細張餐牌for 一人一張黎點餐,大家可以自選要咩配料,洗唔洗走洋蔥,蔥花,莞茜等等都問好哂,大家可以按自己需要黎填我叫左個生牛肉拼牛肋條既湯河,同枱既朋友有叫牛魔王,又有叫其他雙拼佢有d 配料一黎到就上左,跟據餐牌寫係九層塔,青檸,辣椒同鵝芥除左個粉我仲叫左個越式春卷黎試下,個春卷味道唔錯,但略微有少少太油,下次要試試其他跟住就到左重點~牛肉粉啦,佢配料份量十足,我食哂d 粉仲有牛肉係面,個生牛肉好軟好好食,牛肋條岩岩相反,係少少硬硬地有口感既,唔鐘意太諗既可以揀佢,都好好食~個湯底幾好味,我一邊食一邊配湯都飲左大半碗我同枱d 朋友話覺得崩沙腩好好食,下次我又要試下先p.s. 可能因為新開張唔熟,漏單情況好嚴重我地5個漏左一個,隔離有個6人枱同我地差唔多時候入,我地d 野黎哂佢地都未有野黎,最後好似冇食到就走埋添

我同枱d 朋友話覺得崩沙腩好好食,下次我又要試下先

p.s. 可能因為新開張唔熟,漏單情況好嚴重