2021-12-12
朋友介紹之下,知道左原來長沙灣開左一間新 cafe🤩🤩仲要好文青,即刻加左入checklist到😝😝今日終於有時間黎食晚飯😻餐廳裝修簡約清新😜除左可以打卡之外,食物既素質都有返咁上下架,真係好高質👍🏻👍🏻🥩慢煮加拿大豬鞍 $168呢款豬鞍係加拿大豬鞍,熟度係九成熟,唔洗怕啲豬係唔熟架,因為老闆話呢款品種係可能生食🤤😜因為係慢煮既關係,所以保留到粉紅既色質😋肉質好鬆軟嫩滑,咬落去完全唔鞋,入口即溶🤩🍝黑松露野菌意大利扁意粉 (素) $78朋友熱愛黑松露,所以點左呢款意粉😙 黑松露味道非常濃郁😍😍意粉軟硬適中,口感都好彈牙😙提一提,呢款菜式可以選擇配意大利飯或者意大利粉,如果食意大利飯可以全素,即係可以走埋洋蔥同蒜,啱哂素食者👍🏻😜🍟炸薯條配黑松露薯條好香黑松露味道,超級吸引🤤🤤薯條好鬆軟,外脆內軟😽😽份量仲好多,真係醫飽肚仔😛😛🍰甜品店鋪仲有多款特色既蛋糕,有自家制既雲、月球、芝士蛋糕😍😍我地叫左佢最新出既tiramisu😍😍真係整得好精緻,搞到差啲唔捨得食😝😝除左堂食之外,仲可以訂購原個蛋糕,要留意返需要5天前預訂架😉🍸芝麻牛奶 (熱)$36好香濃黑芝麻味道,配上牛奶,味道合襯🥰☕️蝶豆
🥩慢煮加拿大豬鞍 $168
🍰甜品
🍸芝麻牛奶 (熱)$36
好香濃黑芝麻味道,配上牛奶,味道合襯🥰
☕️蝶豆花玫瑰荔枝梳打(凍) $48
外觀真係好igable,打卡一流😌😌紫色既蝶豆花加埋紅色荔枝,完美做到分層既效果🥰🥰🥰影完相拌勻後就可以飲,味道真係唔錯🥳🥳🥳