2020-10-23
📍御守✖️ 茶星人大角咀足料壽司店🍣X 人氣飲品店😎兩間品牌啱啱喺大角咀富榮花園地下新開冇耐~嗰日咁岩去開奧海城就一於嚟試吓呢間店😗佢哋係同一個舖位但係有分別賣嘢飲同埋壽司🍣方便大家買完食物之後如果覺得口渴嘅話可以買嘢飲🤓-鰻魚蟹柳飯 $45呢個飯係御守推出嘅學生優惠餐😋一大盒飯有鰻魚、蟹柳絲、螺肉、中華沙律、玉子同埋粟米🌽六款餸🤭 下面仲鋪滿咗滿滿嘅飯~一個人食絕對飽肚!而且螺肉好彈牙😋 超抵食‼️炸蟹鉗 $26一份有四舊 拎上手仲熱嘅😎個底有一啲木魚花做裝飾😋仲有芝士醬❤️食落去外脆內軟 而且蟹肉都好多🤩 不過芝士醬偏鹹 建議一次過唔好點咁多😝但係整體我覺得幾好食😋 火炙帶子手卷 $23手卷入邊大約有四至五舊帶子😍比我想像之中多好多👍🏻 帶子食落去都幾彈牙🤤芝士玉子手卷 $10手卷入面有兩舊玉子同埋一條芝士😋食落去鹹鹹地 都唔錯👍🏻 平價之選✨一個手卷配幾舊壽司🍣 自己食落都幾飽肚☺️壽司 $16@3我叫咗火焰三文魚壽司($6)、八爪魚壽司($5)、北寄貝壽司($5)火焰三文魚好食🤤 八爪魚同埋北寄貝食落去都好彈牙🤩*介紹完食物就介紹埋茶星人嘅嘢飲🧃上次飲過茶星人覺得幾好飲😝 所以咁今次就
大角咀足料壽司店🍣X 人氣飲品店😎
兩間品牌啱啱喺大角咀富榮花園地下新開冇耐~
嗰日咁岩去開奧海城就一於嚟試吓呢間店😗
佢哋係同一個舖位但係有分別賣嘢飲同埋壽司🍣
方便大家買完食物之後如果覺得口渴嘅話可以買嘢飲🤓
鰻魚蟹柳飯 $45
呢個飯係御守推出嘅學生優惠餐😋
下面仲鋪滿咗滿滿嘅飯~一個人食絕對飽肚!
而且螺肉好彈牙😋 超抵食‼️
一個手卷配幾舊壽司🍣 自己食落都幾飽肚☺️
壽司 $16@3
火焰三文魚好食🤤 八爪魚同埋北寄貝食落去都好彈牙🤩
介紹完食物就介紹埋茶星人嘅嘢飲🧃
上次飲過茶星人覺得幾好飲😝 所以咁今次就決定試埋其他我想試嘅味🙈
原本想試佢哋嘅大熱之選-手工芋泥鮮奶!可惜我去到嗰陣已經賣晒🥺唯有試其他😭
黑糖波霸厚芝奶 $38
呢一款都係佢哋店嘅大熱之選🤓
我見之前有好多人都介紹過呢一款😛
芝士奶蓋佔左成支近2/3左右🤩
撈勻底下嘅黑糖珍珠一齊飲唔會太甜或者太鹹👍🏻 珍珠都幾彈牙🤭但係略嫌細粒咗少少🤣
如果啲珍珠大粒啲嘅話咬口都會好啲☺️
不過整體我覺得幾好飲!推介✨
我叫咗大支裝 如果驚一個人飲唔晒嘅話可以叫細支裝就平啲😗 $33 500ml
蜜桃紅柚四季春 $33
呢一杯我叫咗微糖~ 飲落去甜度啱啱好😋
底下面仲有一啲蜜桃粒😍 食落去甜甜地🤩
飲多啲水果茶冇奶茶咁肥 但係又好飲 減肥人士之選😝
呢一款我都係叫咗大支裝 500ml $30~
大家睇完我哋嘅食評之後 想試嘅話可以參考下面嘅地址😚👇🏻
✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎
綜合食評📝
外觀:★ ★ ★ ★ ★