2021-03-23
中環既何蘭正,勁有feel既型格酒吧餐廳~都聽左好耐,點都要去一次既!! 不過因為搬左新鋪關係,新鋪未有酒牌,所以未能提供酒類飲品,唯有飲D特色Mocktail啦,是晚去左食晚飯,一直都係聽飲野居多,今次睇睇有咩食先!. .🥪法式焦糖女兒紅獅頭鵝肝燉蛋配牛油多士Foie Gras Creme brulee with Shaoqing wine w/ toast就咁睇個名都嚇死人XD 咁多野加埋,就係要試咁多野溝埋既效果🤣 賣相都唔錯~試一試燉蛋先,幾特別,鵝肝既鹹香,再配落帶點酒香既焦糖燉蛋,味道好特別,口感有層次,係好味既! 再配埋多士一齊食,真係好豐富!!..🍖伊比利亞叉燒班尼迪蛋、溏心蛋、何蘭正式荷蘭汁、鮮菠蘿、開邊法包Iberia char siu egg benedict, soft boiled egg, Ho Lan Jeng Hollandaise sauce, Pineapple, Baguette賣相好精緻,一碟有兩條法包,而每條法包載有一個蛋同3件叉燒,幾鍾意食個蛋,好正好軟! 叉燒不錯,不過我自己就覺得無菠蘿會夾D..🧀香煎北海道帶子、鮮流心牛奶芝士、九龍醬園江
🥪法式焦糖女兒紅獅頭鵝肝燉蛋配牛油多士
🧀香煎北海道帶子、鮮流心牛奶芝士、九龍醬園江戶前醬油漬牛油果,異國風情酸辣汁
Seared Hokkaido scallop with fresh Burrata, Soya curd avocado, Spicy exotic piquillo dressing
好大既靚碟裝上3大粒香煎帶子,中間就係鮮流心牛奶芝士! 一督穿佢,流哂出來,撈勻來食好正,驚喜的是底下那一條條幼絲的牛油果! 哇真心第一次見薄絲既牛油果,吸收D醬汁勁入味! 好有創意.
🥥越式椰子咖啡沙冰
Viet Coconut Coffee Slush
睇名都覺得特別,叫左呢杯試下,味道真係好OK!! 椰子味唔會死甜,配埋特有的越南咖啡調製成沙冰,好解渴啊!! .
呢度坐得幾闊落,而且都幾多影相位,有好多霓虹燈裝飾,大家又可以去影相打卡了