台式餐厅尤其喺TKO我都系念起个几间无限encore都得嘅餐厅, 今日又食我最钟意嘅盐酥鸡啦, 发现餐厅老板非常有爱❤️, 原来下昼3点会清场同d staff开P🎉正呀.🎈盐酥鸡排•特浓蕃茄汤•米线 (HKD63)咁我地梗系食快d咪阻人开P吧😀, 碟盐酥鸡扒劲好味! 好味个点系包住嫩鸡肉个层脆卜卜嘅”盐酥炸浆”, 当然店家每个order都即叫即炸就系袐诀, 碟上嘅鸡扒叠足两层超足料. 特浓蕃茄汤米线都系推介嘅汤底之一, 真系特浓而且巨多蕃茄粒!! 健康好味之选.🎈拉丝芝士肉松蛋饼•地瓜薯条 Tea (HKD40)第一次食li个蛋饼, 好抵又好味, 有啲似无咁油腻版本嘅台式葱抓饼, 佢只系无铲到外皮脆哂. 内馅绝对足料, 满满嘅肉松醎香x芝士, 蛋饼仲带d烟un感tim! 地瓜(蕃薯🍠)条完全0油腻, 条条都系粗切gaaaa👍🏻.🎈卤水蛋牛腩卤肉饭 (HKD69)选用珍珠米嘅卤肉饭啖啖都系卤肉x丰富肉汁食极都唔会厌呢, 原只切半卤水蛋+腍软牛腩•好入味🤤.🎈跟住我地一人一杯Drink拎走慢慢叹. 黑糖珍珠奶茶🧋(HKD24)价钱比坊间大部分茶饮店都平, 但系佢特别大杯, 奶味重, 唔会饮哂
🎈
盐酥鸡排•特浓蕃茄汤•米线 (HKD63)
盐酥鸡排•特浓蕃茄汤•米线
盐酥鸡排
特浓蕃茄汤•米线

🎈
拉丝芝士肉松蛋饼•地瓜薯条 Tea (HKD40)
拉丝芝士肉松蛋饼•地瓜薯条 Tea
拉丝芝士肉松蛋饼•地瓜薯条
拉丝芝士肉松蛋饼

🎈
卤水蛋牛腩卤肉饭 (HKD69)
卤水蛋牛腩卤肉饭
卤肉饭

🎈
跟住我地一人一杯Drink拎走慢慢叹.
黑糖珍珠奶茶🧋(HKD24)
黑糖珍珠奶茶

价钱比坊间大部分茶饮店都平, 但系佢特别大杯, 奶味重, 唔会饮哂剩大半杯冰, 珍珠够QQ!
柚子生姜茶 (HKD19)
柚子姜茶

冬天整杯有哂一片片切姜嘅热饮真心warm❤️.
2020-12-22
盐酥鸡排•特浓蕃茄汤•米线