2019-11-28
我同老婆都係鐘意食Buffet既人,由拍拖到結婚十幾年都週圍試唔同酒店既Buffet,咁岩係FB見到石門開了新5星酒店做緊Dinner Buffet優惠,就去試吓啦。當天星期四,我們放工後去到已經8點,入座時已經座無虛席,心諗應該都唔差啦!首先梗係羅生蠔漱下口先,點知每人只限每次羅2隻,我通常都食2打咪要排12次🙈🙈,之後食了一打已經放棄了,需然只是美國蠔,但都鮮甜的。跟住去羅龍蝦啦,點知全部都係鉗,差不多九點都未見過龍蝦真身,問了戴白色高帽廚房師夫3次都未見添加,只係敷衍廚房整緊,來回已經20分鐘,唯有走去問經理,都要等多10分鐘才見到龍蝦蝦身出現,真係要感激流涕才食到!!!麵包蟹只係剩低手手腳腳已經冇咩興趣羅了。見開完蠔個師夫手套都唔換走去切魚生更加唔想食🙈🙈,之後去羅熟食啦,唉!今日鴨肝賣哂了😱😱😱,燉湯又沒有了,乳豬剩係得番幾件又無皮😨😨😨龍蝦湯又希,只好食左2件燒羊架頂下肚。好失望地轉食甜品,佢哋呢自家製Gelato 都幾好味,我都食咗幾球,之後想食生果都無人去加了😭😭😭係香港食咗咁多年Buffet 都未試過咁失望,如果大家諗住去慶祝生日、週年紀念千萬要三思呀