餐厅: 百芳池上便當 (Mikiki)
资讯:

2020-10-22 71 浏览
其实新蒲岗真系好多嘢食㗎,有平有贵,商场出边都好多美食。不过今日呢就想坐得舒服啲所以入咗Mikiki呢食呢间百芳池上便当。台湾嘢食通常都冇死嘅,我相信今次都冇,就等我话比大家知我食咗啲咩啦。百芳卤鸡扒便当:呢个便当睇相好似唔系好多,但系实物真系大大份,好足料好多饭。鸡扒卤完之后,唔会太硬又唔会太林,口感几好。味道当然都唔错啦。加埋其他配料,其实都真系几抵食㗎。百芳牛肉面:汤底好浓好香,食落去唔系话好特别,但系同平时台湾食𠮶啲牛肉面差唔多啦。其实台湾野黎黎去去都系𠮶啲嘢,基本上都系好食。芝士奶盖碳培铁观音、芝士奶盖玫瑰铁观:讲开饮品,呢两杯饮品都真系好好饮。同平时我哋饮开街边买𠮶啲嘅分别唔大。佢俾咗好多芝士奶盖,饮落去好浓郁嘅奶香味,茶底都唔错。所以两款我都会推介,其实系因为见到老板推介我先叫黎试吓,果然无令我失望!