2014-06-30
今日約左粉絲喺呢頭傾下心事~路經厚福行知道呢棟樓開左好多新食店,所以行過黎望望~睇下有冇驚喜...嗯~ 5點鐘確唔係周圍都有野食~~我地由最高的開始向下掃,.好多餐廳都未開始晚巿~無意間停左喺呢層,又打開左門見黑抆抆都諗住閂門就走,點知有服務員小姐同我地講歡迎光臨...噢~我地問佢係咪可以食飯~佢話係喎~真係難得~相信呢d係緣份啊~~餐廳主要係以黑色同紫色做主調~閃閃的水晶燈,氣氛好浪漫...差d連粉絲個樣都睇唔清楚.我地可以話係全餐廳唯一的客人~哈!~所有人都好集中咁服務我地...~介紹完收費,我地就開始搵野食~燒肉放題~拎黎燒的豬牛鷄款式算多~改少少調味就係另一種款~~哈!~只係羊款就欠奉~食物上枱時賣相唔差,唔會一堆肉咁堆埋一齊,令人難以分辦,可能我地係難得的客人~所以放得特別精緻~各種燒肉新鮮有味道~而且唔會覺得醃左好耐~更做到每種唔同醃料的特色!唔錯~刺身 - 新鮮唔腥,唔會太薄切,食得出魚肉的質感, 款式唔係太多~ ~始終唔係日式放題,品質一般熟食部份好多款式~ 有好多意大利飯同意粉~呢d真係嚇怕我地~見到都飽了~其他菜色名字相當吸引,好多以黑松露同芝士為主~令我好有衝動去
介紹完收費,我地就開始搵野食~
食物上枱時賣相唔差,唔會一堆肉咁堆埋一齊,令人難以分辦,
可能我地係難得的客人~所以放得特別精緻~
熟食部份好多款式~ 有好多意大利飯同意粉~呢d真係嚇怕我地~見到都飽了~其他菜色名字相當吸引,好多以黑松露同芝士為主~令我好有衝動去試~於是我地盡量每樣估唔到樣的款式都點了試試~
黑松露炒蛋 - 相信係加左油牛一齊煮~ 質感好幼滑~又重蛋味熟得黎又唔老,再加上黑松露的臭覺刺激~配合得真係好~估唔到喺到會食到咁有水準的小食~!!
黑松露野菌湯 - 好濃好'結'的野菌湯,一d都唔欺場~誠意之作~仲有一片小麵包~即使係來貨,但都塗少少香草牛油再灯暖少少先上枱~good!
燒汁牛脷 - 平時唔會點牛脷黎食的我都比佢個名吸引左,一試下又一小驚喜,好爽口好入味,值得安哥~!
沙律都值得一試~菜好新鮮爽口,唔會覺得放左好耐,沙律汁調得各有特色!!最欣賞係芥末汁沙律,刺激感覺啱啱好!!
有几轉我地發現有一兩款肉點了几次都冇來~便同服務員了解,佢先會話我地知那几款冇貨~我覺得這種情況,可主動一點同客人講返~免得客人多次落單同白白等待~!
食下講下燒下都唔知時間過~服務員會過黎提點時間到,但係就唔會好刻意咁趕人走
可能餐廳仍未有太多客人吧~!
總括黎講..算係簡簡單單價廉物美~由擺放的形態能感受到師夫的誠意~坐得算係舒服!唔錯的傾心事好地方~!值得再去~!
题外话/补充资料:
店舖洗手間設備唔係咁令人滿意~女厠得一格,而且要經過少少廚房重地,難免濕濕…所以可以的話都係忍耐一下,搵另一個更好的解手吧~!