2023-11-10 60 浏览
每次經過荃灣廣場總係好多人排隊既餐廳,今日早左收工見冇乜人排隊就即刻入去食。餐廳門口擺放左甜品,雪糕,雪花冰,見到都想食!我地兩個人,叫左冬陰功紅蝦湯、烤金菠蘿虎蝦蟹肉炒飯,炭燒牛肉串燒,泰國奶茶雪山刨冰船。份量超多,炒飯應該可以3-4 人分享,勁多肉鬆同蟹肉,加上有一條大燒菠蘿,勁甜勁juicy, 見到餐牌一條燒菠蘿$28,所以叫炒飯係抵好多呀!炒飯唔辣既,如果中意食辣仲有另外一個叫辣味炒飯,下次想試下。炒飯炒到粒粒分明,份量又大,抵食!冬陰功紅蝦湯有兩大隻新鮮紅蝦,再加堆超甜既蜆同青口一齊煮,鮮味去晒啲湯到,湯頭偏酸辣。飲品方面,叫左杯香水檸檬茶同泰式奶茶。兩杯都勁大杯,而且出邊泰奶都冇得揀少冰,而依到係可以,抵讚啦!香水檸檬聞落已經超香,好fresh又解辣,泰國菜必點飲品!最後上埋個甜品泰國奶茶雪山刨冰船,兩個人食都覺得好大份,$98超大兜,入面仲有珍珠,個底有涼份,另外有一小杯練奶任倒,雪花冰唔會好水好稀嗰隻,而係超濃嘅泰國奶茶味!超正!下次再嚟想試埋佢個丹麥麵包雪糕添!
餐廳門口擺放左甜品,雪糕,雪花冰,見到都想食!