2018-03-11
今個星期要OT,冇得休息家庭日!好彩有老婆帶埋個仔出來搵我食飯探班! 個衰仔話午餐想食雞髀,我絞盡腦汁諗起之前成日經過嘅龍門冰室有雞脾食,即刻帶佢去!呢間龍門冰室好好生意,連放假午飯時間都要等15分鐘先有位。地方新裝企理,阿仔好鐘意呢度啲marvel裝飾!呢度啲野食除左有一般茶餐廳都有的常餐外,仲有好多西式野食,意粉,扒,選擇同一般茶餐廳唔同,仲有埋甜品,賣相幾靚仔,好鬼新潮。阿仔指定要食嘅雞脾撈丁$42,大大碟,隻雞脾整得入味,雞肉又夠嫩滑!要讚下呢度好多款食品都可以配丁面/撈丁,出前一丁fans好多野㨂!老婆就要蕃茄湯通粉+太陽孖蛋+五香肉丁,$36。咪睇佢好似好細碗,原來都幾多通粉。我就要個常餐沙爹牛肉出前一丁,都幾多牛肉喎!仲有個炒蛋同特厚爆醬奶油多,正呀!跟餐飲品加6蚊就有杯龍鳳檸樂,值得一加!
跟餐飲品加6蚊就有杯龍鳳檸樂,值得一加!