2023-09-13
唔知有冇人發現我一個多月冇更新,因為我去咗歐洲旅行。返嚟第一餐梗係要食豐富啲,朋友揀咗係旺角的「韓燒大叔」來迎接我haha~韓燒大叔主打任飲任食自助燒, 午市$168/位(另有午市套餐), 晚市$298/位( 海鮮刺身任食+$88), 任食而言價格實惠不進取!入座後自行掃QR code下單, 十分鐘左右送到,快捷方便。有多款肉類及不同 部位提供:濟州豬肉、慶州千年牛、澳洲穀飼安格斯牛板腱、美國安格斯下肩胛肉、韓式牛肉、薄切牛脷、霜降一口牛等等。餐廳擺盤精緻吸引,特別推介依款慶州豬腩肉充滿鐵質和骨膠原, 油脂相間分佈平衡,口感細嫩又多汁。更有多款即製韓式小食:炸雞、紫菜包飯、魚糕串、春捲、 蛋餅、泡菜煎餅等。另外出面Mini bar 可以自行拎蔬菜、 配菜、醬汁、6款汽水、 焦糖爆谷、 軟雪糕、 及數款甜品( 泡芙、蛋糕、雪糕)。媲美戲院的焦糖爆谷, 自行配搭非常過癮大滿足!😆環境非常新淨舒適,沒有油煙味,仲有包箱房~ 服務員非常快捷有禮, 地點方便,整體性價比不俗!
媲美戲院的焦糖爆谷, 自行配搭非常過癮大滿足!😆