2022-08-08 1063 浏览
今日去左荃灣千色店買家品,買完嘢順便食埋晚飯。行過見到呢間個餐廳食日本嘢,好似幾好咁,所以就入左去。呢間餐廳都唔細,望落去乾淨整齊。木枱木櫈日式裝修,座位寬闊,職員安排我哋坐梳化位,坐得舒服。餐牌好多嘢食,嘢食名特別,新派日本菜色。我哋就叫左個沙律,炸天婦羅同埋壽司熟食等等。柚想蝦你沙律:名就好得意喇,裡面有菜、海草、車厘茄、蘋果、柚子、蟹子,牛油果同甜蝦等。整體配搭款式多,樣樣生果都有D,口感清新,尤其係柚子,醬油係柚子汁同麻醬,味道幾好,呢個沙律好適合夏天食。超級龍卷風:睇到個樣就知係龍卷風,係炸蝦同埋鰻魚做卷物,裡面仲配上青瓜同芝士,然後上面果D係脆片。食落仲暖暖地,味道唔錯喎,幾好味。火山:職員送上之後就同佢點火,真係變左火山。旁邊果D係鹽,用石版上。上面係蟹柳帶子鋪上芝士,下面就係牛油果青瓜蟹柳卷。咬落係暖,芝士溶左整個一齊食,口感豐富,正。雜錦天婦羅:有炸蝦,甜薯同青椒。剛炸起熱辣辣,炸粉薄薄咬落鬆脆,醬汁有蘿蔔蓉,點埋會好食D,三款都好味道。

2022-08-06