2022-06-25
₍ᐢ ˃̶͈ω˂̶͈ ᐢ₎┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈人氣爆登新派台式餐廳🍴一直係中環都係熱門店既壹北棧終於開左新旗艦店✨位置係海港城入面非常方便呢而且新分店裝修走摩登style,煥然一新既感覺餐廳設有多個包廂卡位,夢幻粉紅色沙發配上唯美晚霞色調牆面,就似日落既顏色🌄今次我地一行三人12點到都要排一個鐘先有位,呢間店真係長期熱門🤣如果想試又唔想排隊可以早2星期訂枱咁就唔洗驚無位啦┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜招牌魯肉飯 (4/5)正常發揮!係台灣經典招牌菜包左半隻溏心蛋,同酸黃瓜🥒脆脆的又酸酸的超開胃┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜ 明太子甜不辣 (5/5)超推薦!本身係明太子控既我覺得超好食😋魚餅酥香軟糯,同明太子一齊食估唔到又幾夾下次再去一定會再嗌┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜麻辣牛肉麵 (4.5/5)一上枱隔住口罩都聞到好香既麻辣味,食落口更是又香又麻,刀削麵口感岩岩好,有嚼勁🥰而且牛肉非常入味🤤嗜辣之人必定會愛上┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜鹹蛋黃芋泥蛋餅 (3.5/5)呢度啲蛋餅都比較創新而且顏值高😍真係款款都想試蛋餅內餡包住厚厚既芋泥,食落口超滿足,不過我覺得加埋肉鬆
人氣爆登新派台式餐廳🍴
而且新分店裝修走摩登style,煥然一新既感覺
如果想試又唔想排隊可以早2星期訂枱咁就唔洗驚無位啦
┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜招牌魯肉飯 (4/5)
正常發揮!係台灣經典招牌菜
包左半隻溏心蛋,同酸黃瓜🥒
脆脆的又酸酸的超開胃
┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜ 明太子甜不辣 (5/5)
超推薦!本身係明太子控既我覺得超好食😋
魚餅酥香軟糯,同明太子一齊食估唔到又幾夾
下次再去一定會再嗌
┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜麻辣牛肉麵 (4.5/5)
而且牛肉非常入味🤤嗜辣之人必定會愛上
┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜鹹蛋黃芋泥蛋餅 (3.5/5)
呢度啲蛋餅都比較創新而且顏值高😍真係款款都想試
蛋餅內餡包住厚厚既芋泥,食落口超滿足,不過我覺得加埋肉鬆一定更正
┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜手工鳳梨麻糬酥 (4/5)
上面係蛋撻夾住麻糬仲有鳳梨🍍一齊食
麻糬拉絲力驚人😳蛋部分都幾滑,只係鳳梨有點少😢
但食曬成個都唔會膩又唔甜,加分👍🏻
┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜芋泥提拉米蘇 (3/5)
外表討好,但味道一般
蛋糕體應該浸得太多咖啡酒太過濕潤而且酒味再配上芋泥有點奇怪🫠
cream 部分正常,凈食cream 都ok
┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜玫瑰荔枝梳打 (3/5)
正常發揮既一款飲品
┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜黑糖薑母鮮奶 (2.5/5)
賣相一般,味道更一般
無乜薑味都無乜黑糖味
偏淡口,可能熱飲薑母茶會更好
IG @cheri_foodiary