2023-01-29 1802 浏览
宠物友善嘅鸡煲养生火锅店,真系第一次听!有养毛孩嘅朋友就岩哂,可以带埋🐕🐕‍🦺去餐厅你有你食佢有佢系枱底走黎走去😜位于佐敦山林道嘅呢间鸡煲店已经系我第二次黎,店内店外以创意壁画装饰,超级colourful,望落去都好舒服😝🐥麻辣鸡煲 (半只鸡) $➊➏➑坐低先order 左招牌鸡煲,三个人就叫左半只鸡份量,如果你会之后再打边炉,其实份量都够食。辣度选择左小辣,我就觉得小辣唔选真系好辣,中意食辣嘅朋友建议食中或大🌶️煲入面主要配菜有洋葱猪皮同芫茜,猪皮索哂啲鸡汁劲入味!鸡件啖啖肉一上枱等佢煲滚就食得😋🥩手切顶级安格斯牛肉(大)$➋➏➑快快手叹完鸡煲就进入下半场,打边炉可拣就咁加清汤落鸡煲,或者加钱换汤底。我地就试原汁原味鸡煲加清汤。三个人嗌左碟安格斯大牛肉,油花几靓几均匀。双飞薄切大大片👍🏻🐖手打四宝丸 (小)$➏⓿打边炉情有独钟手打丸,唔系手打嘅话唔食都罢!😎手打丸入口先至弹牙爽口,嗌细嘅有虾、墨鱼、猪肉、同鸡肉丸共八粒。鸡肉丸真系好少见,比较特别!🥟饺子拼盘 $➐➏饺子拼盘有韭菜饺、云呑同鱼皮饺三种,全部自家制,皮薄馅靓!韭菜饺肉汁鲜嫩,鲜虾云吞新鲜爽口,同样必试!🫔即炸响铃 $➏➌即

🐥麻辣鸡煲 (半只鸡) $➊➏➑

🥩手切顶级安格斯牛肉(大)$➋➏➑

🐖手打四宝丸 (小)$➏⓿

🥟饺子拼盘 $➐➏

🫔即炸响铃 $➏➌
即炸嘅响铃有心机值得嗌,一条用黎沾鸡煲酱,一条用黎沾火锅汤,各有滋味,脆卜卜沾一下好上黎啦🤣

🦑鬼马墨鱼 $➌➑
平时食嘅鬼马墨鱼通常系酿墨鱼胶炸起先上碟,呢度嘅系酿生胶鱼胶,比客人整旧放汤滚熟先食。油炸鬼煮过之后比想像中企身,唔会淋哂。配爽口墨鱼胶,口感非常特别!

🐷红酒猪颈肉 $➑➎
用酒杯装住砌到好似一朵花咁嘅猪颈肉片,红酒腌过嘅猪颈肉煮完都带住一阵酒香👃

🐄黑柏叶 $➒➌
黑柏叶切得大大片,唔怕煮完缩水舞肉食。爽口弹牙,火锅必嗌食材~

🦆卤水鸭肾 $➌➑
未上菜之前,仲可以嗌下餐厅啲饭前小食,呢个卤水鸭肾真系好入味,上枱微微暖,有咬口得黎唔会死实实,越食越开胃,性价比仲十分抵食!

📍尚上下夏 - 养生鸡煲火锅
尖沙咀山林道23号地下
#Foxd尖沙咀 #Foxd佐敦 #Foxd黄圈 #Foxd黄圈_尖沙咀 #Foxd黄圈_佐敦 #Foxd打边炉 #尖沙咀打边炉 #尖沙咀鸡煲 #佐敦打边炉 #佐敦鸡煲 #宠物友善餐厅 #火锅黄店 #鸡煲黄店