平時經開長沙灣呢間燒味店,見到一定大排長龍,今日亦都唔例外。今日特登過去望下點解咁多人... 嘩嘩嘩!我終於知點解啦,原來不論單拼定雙拼外賣飯盒都只係賣$2️⃣2️⃣,你無睇錯,真係$2️⃣2️⃣,事關啱啱新開張,試食價益街坊。 😍😍😍見到咁多人我都忍唔住去排埋一份,不過我係去買淨燒味今晚加餸食。 店舖師傅好講求衛生,全部都有戴手套。至尊燒鵝🦤,我最鍾意食燒鵝,一定要試下。燒鵝皮飽滿香脆,肉質嫩滑,唔會好肥。切得大小均一,肉香和脂香都相當出色。 加埋酸梅醬食超正!🤤🤤燒味佬叉燒,雖然炭燒味爭少少,不過調味恰到好處,味道富有層次感。 老師傅燒腩仔,食燒腩仔最講求個皮要夠香脆,呢度就做到啱啱好,個皮又香又脆,而且唔會太過肥膩。 客家鹽焗雞雞🐓,又新開張,試食價益街坊,半隻$3️⃣0️⃣,全隻都只係賣$5️⃣9️⃣,真係超抵食呀!買嚟送飯一流,好有雞味,感覺好新鮮,鹽嘅味道恰到好處,唔會太過鹹,肉質鮮嫩。除咗以上燒味之外,仲有鵝掌翼一pack pack賣,下次有機會試埋先。

2020-11-11
午餐