青花 (THE FOREST)

Champak Restaurant by ATUM (THE FOREST)
2021-01-12 326 浏览
其实呢间餐厅个装修真系好靓,好适合打卡,外面仲有啲户外空间可以坐,系啲帐幕咁嘅设计,仲有啲假草地,如果唔系疫情关系,应该好多人会出去坐,轻轻松松就叹半日不过呢间餐厅都偏贵,仲有90分钟用餐时间,不过𠮶日冇咩人,就冇特别要我哋走打卡Cafe连啲餐具同埋摆设都唔似传统泰国餐厅咁,所有嘢都好靓见网上面好多人都推荐左呢个金边粉,所以特登叫咗黎试,又真系几好食佢仲有啲花生同埋青柠伴碟,捞埋一齐好香口!只虾又煎得好食😋!所谓嘅老鼠粉,其实系银针粉,相比个金边粉又真系无咁吸引,不过佢胜在湿湿地,易入口。个冬阴功汁唔系太辣,应该根据香港人嘅口味调教过,就算唔太食得辣都应该食到呢个奶茶真系几特别,个茶底系有啲似泰国度饮到嘅奶茶,不过上面又有啲奶盖,好似融合咗台湾奶茶同泰式奶茶咁斑斓咖啡就唔系太突出,饮落系有阵斑斓味嘅,但感觉上好似系普通咖啡加啲斑斓香精咁

泰式大虾炒金边粉

冬荫芝士海鲜老鼠粉