2024-05-29
早兩天經過已想試,今天扚起心肝過來,不枉此行,試果值得一試!我哋一家四口食一人一鍋,鐵路豬骨湯、冬瓜卜卜蜆湯、風味沙茶老鍋和椰子雞湯(配有沙茶和柑桔調製醬料),佢哋嘅自助調味料有好幾種都是台灣特製醬料,值得一讚嘅係呢度嘅雞蛋可以任攞,不用加錢,食物方面因我自己暫時未食得牛,但可以揀嘅肉類也有很多,豬肉都有三種(黑毛豬、精選豚五梅花、五花豬腩片)、羊肉卷,鴨血當然唔少得,最驚喜係有台南烏雞玉卷,蔬菜方面就正常,其中一樣好特,叫花生芽(好似芽菜咁,但係粗很多),另外也有很多熟食可以選擇,台灣腸唔少得啦,台式炸物、滷水豆腐、蚵仔煎,肉燥飯,台灣麵線都有,最後甜品更是豐富,雪糕雪條不在話下,更有芋圓豆腐旁邊仲有有爆珠等配料可以自由添加!