2018-05-17
為咗慶祝新嘅一年又嚟到,加埋情人節又嚟緊,又借勢去食大餐!餐廳佈置到好似桃花園咁,掛晒紅燈籠🏮,好有新年氣氛!雖然呢度食物種類唔算太多,尤其是熱盤,不過我主力都係食海鮮。今次嚟到d擺位唔同咗少少,海鮮放咗喺中間,有龍蝦、長腳蟹、熟蝦、青口、翡翠螺同麵包蟹!側邊有燒味、燒鷄、干燒伊麵同避風塘辣蝦。賀年糕點~我食咗蘿蔔糕,一般般。reception 後面就係刺身角落頭就有麵包,賣相好鬼靚。而另一邊就成個L型放滿甜品通常我一開始就會飲湯,中、西兩款都會試。龍蝦湯~龍蝦味都幾濃但味道偏鹹圓肉燉竹絲雞~清清甜甜,普通燉湯味,唔錯!海鮮生蠔~今日嘅生蠔係order上嘅,但味道較淡唔太出色,所以食咗一打就無encore 嘞!龍蝦~味道鮮甜,蝦肉爽彈。鮑魚~其實鮑魚本身冇乜味,只係食佢個口感麵包蟹~超多蟹膏,d肉就比較鞋,有d人未必鍾意食,不竟麵包蟹係食蟹膏為主。長腳蟹~今晚最出色嘅海鮮,d腳好大條好粗,食落有海水嘅鹹味又有蟹嘅鮮味!我食咗兩轉,第二轉突登剪好晒先一次過掃入囗,超正!刺身~不過不失啦!甜品其實我麻麻地,所以求其食咗兩件。因為我要留肚食生果同雪葩!熱情果雪葩,好香果味,酸酸甜甜。另一款係
龍蝦湯~龍蝦味都幾濃但味道偏鹹
其實我麻麻地,所以求其食咗兩件。
因為我要留肚食生果同雪葩!熱情果雪葩,好香果味,酸酸甜甜。另一款係青檸雪葩,超酸