尖沙咀N.28 Teppanyaki 最近有新既晚市鐵板燒廚師發辦套餐,$690一位一共10品,有啲創新嘅元素,都係第一次試!🔸汁煮鮑魚、金梅貝上菜前煙燻過,好fancy好打卡,鮑魚入味又軟淋,黑梅貝味道唔錯,旁邊仲有牛蒡漬,整體好香煙熏味。🔸蟹肉蒸蛋🦀鐵板燒上的蒸蛋,蟹肉鮮甜嫩滑,雞蛋形狀嘅碗承載,賣相更加分。🔸燒香魚🐟大廚講呢條時令香魚,以原條煎煮,只係用咗少少鹽同胡椒調味,食到香魚嘅原汁原味,連內臟都食得,食落有啲甘香,魚肉好細嫩。🔸天使麵大蝦卷🍤就咁望個樣以為佢係天婦羅,其實係用天使麵捲着大蝦喺鐵板上面煎到好香脆,配上沙律醬同蕃茄cocktail sauces,蝦肉爽口。🔸香煎南非鮑魚南非鮑魚勁新鮮,睇住喺魚缸拎出嚟仲郁緊,煎得啱啱好食落勁彈牙,配上海苔醬,更添鮮味。🔸香煎鵝肝配和歌山莓醬勁厚切嘅鵝肝,煎得表面香脆食落油脂爆發,邪惡得來真係好好食,加上莓醬,酸酸甜甜一解油膩。🔸A5宮崎和牛🥩雖然係薄燒和牛,但食落都有驚喜,廚師用咗壽喜燒煮法😳我仲以為係加蔥蒜個種薄燒🤣關西風偏甜嘅醬汁伴上油脂勁豐富嘅A4和牛同埋香甜京蔥,真係好想送白飯😋😆🔸特色炒飯、鮮魚湯🐟、甜品🍧炒飯加上唔同

🔸汁煮鮑魚、金梅貝

🔸蟹肉蒸蛋🦀

🔸燒香魚🐟

🔸天使麵大蝦卷🍤

🔸香煎南非鮑魚

🔸香煎鵝肝配和歌山莓醬

🔸A5宮崎和牛🥩

🔸特色炒飯、鮮魚湯🐟、甜品🍧
炒飯加上唔同配料炒到金黃色、粒粒分明,十分香口。

奶白色嘅魚湯,味道濃郁鮮甜,去到最後暖暖胃。