2023-04-06 38 浏览
放工係新城市廣場行完街肚餓~就決定係附近搵間餐廳入去醫肚喇~見到依間招牌咁靚就決定入去餐廳座位寬敞,兩個人都可以坐一個大卡位,唔會逼!餐牌有好多不同既套餐選擇,我地就叫左一個二人鐵板套餐,真係勁抵呀!另外餐廳都提供一人套餐架~岩晒自己一個又想鋸扒既朋友!前菜有一個沙律同湯,沙律好開胃,生果&菜都好新鮮同甜。湯係忌廉湯,有好香濃既蔬菜味架!口感軟滑依個係額外叫既懷舊蝦多士,同細個食既味道係一樣架!超懷念呢!蝦多士外脆內軟,好惹味SRF和牛肉眼扒雖然和牛肉眼扒要再加多$40蚊,不過係值得架!牛香味香濃,肉質非常軟嫩,肉汁豐富。配埋黑椒汁令到味道上更加有層次而底下有洋蔥疊住,洋蔥都好好味!安格斯封門柳男朋友簡既安格斯封門柳亦都非常出色,肉質同樣軟嫩多汁,牛味會更加濃,油脂會相對較少個麵都好好味架!加埋黑椒汁一齊食唔會覺得乾~牛油焗薯仔牛油香味佔據左整個薯仔,每食一啖薯仔都會感受到濃厚既牛油香味!薯仔食落亦好滑跟餐仲有飲品架~真係超抵!餐牌仲有好多其他選擇架!下次試下佢既車仔麵先~!非常滿意既一餐,係新城市行完街既朋友可以考慮下黎食車仔麵/鋸扒呢~~

餐廳座位寬敞,兩個人都可以坐一個大卡位,唔會逼!

另外餐廳都提供一人套餐架~岩晒自己一個又想鋸扒既朋友!

蝦多士外脆內軟,好惹味

SRF和牛肉眼扒

配埋黑椒汁令到味道上更加有層次
而底下有洋蔥疊住,洋蔥都好好味!

安格斯封門柳

個麵都好好味架!加埋黑椒汁一齊食唔會覺得乾~

牛油焗薯仔

跟餐仲有飲品架~真係超抵!

餐牌仲有好多其他選擇架!下次試下佢既車仔麵先~!