2015-12-17 1241 浏览
其實,已經唔係第一次食係尖沙咀,反而投搬左來大角咀未食過。今日星期日一點來到,小店只有三四張枱有人,咁我地就係一張4人枱坐低,阿姐見我地得2 個人,就坐低時即刻同我地講一陣要搭枱,我口裏話OK。但心裏諗仲有大部份枱都係吉,真係咁急,而且阿姐態度唔算有禮貌,心裏有D 唔舒服。我當然明白小店要搭枱好正常,當我地見到好FULL都會明白。我地叫左二個餐,一個餐連肉骨茶+菜要$70,唔算太平,雞肉望落去份量只夠一人,雞肉算滑,但沒乜雞的香味同肉味,唯有點多D醬汁,配飯的雞湯味道,飲左一啖心裏面好失望,一D都唔係新加坡傳統的雞湯味道,沒左清淡的味道,反而似茶餐廳例湯。我地想試埋燒雞,叫左一份試,燒雞肉質同白雞一樣都算滑,但皮唔算係好香。肉骨茶,好濃味,但我沒特別喜愛也都唔知算唔算正宗,只覺得材料都算多。小店質素可以更好,比係係新加坡食的雞質素尚有一大段距離,但如果好想食又唔可以飛去新加坡食,係呢度都可以一解為食相思。
其實,已經唔係第一次食係尖沙咀,反而投搬左來大角咀未食過。
我地叫左二個餐,一個餐連肉骨茶+菜要$70,唔算太平,
2015-12-06