今日去咗旺角食牛大人嘅新出「黑白系列」火鍋放題,真係要同大家分享下🥘!今次揀咗120分鐘A4日本黑毛和牛放題🐮,啲牛真係油花靚到不得了,入口即溶,好香牛味,絕對高質!套餐仲送咗澳洲M9和牛牛丸兩粒,咬落去爆汁又彈牙,超級滿足😋!海鮮拼盤都好正,有大隻生蠔、蟶子、元貝同任食鮑魚🦪,全部都新鮮又鮮甜,冇雪味,打邊爐一流!湯底方面,我揀咗今期新出嘅黑金蒜皇土雞鍋同麻辣湯做鴛鴦鍋🌶️,黑金蒜香濃又有層次,麻辣就夠晒惹味,真係飲湯都開心。特色小食都唔可以錯過!鹽酥髒髒雞加咗海苔,香口又鹹香;黑雪映山葵豆腐,滑滑地仲有少少辣,口感好特別;蟹籽墨汁漿打邊爐超彈牙;白藤香鮑魚豆腐嘅秘製汁真係好惹味🤤。飲品方面,芝麻豆漿黑旋風勁香芝麻味,加埋珍珠煙韌口感好過癮🧋。黑白啤酒就更特別,一半Pilsner一半Stout,飲落有層次感,仲有微微辣意,幾有驚喜🍺!牛大人黑白系列真係誠意十足,無論牛、海鮮、湯底定小食飲品都好有新意,值得一試!