2019-10-17 25 浏览
今日朋友帶咗我去一間係中環威靈頓街嘅小店 佢喺樓梯側邊 好彩都有指示牌唔算好難搵不過都行咗一小段斜路先去到 鋪頭好細得10零個位置 職員安排左我哋坐係吧枱 可以睇住個廚師整嘢食 呢度個筷子好得意佢話係筷子頭係一次性嘅筷子 要自己插返支木落個筷子嗰度 首先我哋叫咗一個溫泉蛋沙律 溫泉蛋表面有黑松露醬 食落好香另外有一個每日精選池魚刺身 呢個刺身唔需要點豉油 因為本身已經有啲汁 第一次食呢種刺身 好有魚味 跟住有個火炙吞拿魚壽司 呢個唔錯 暫時係最好食然後有個熱嘅手打烏冬 烏冬咬落去好彈牙 份量亦好多 夠哂2個人share食 仲有叫咗個燒羊架一小舊燒得好香 唔會好大陣羊蘇味 連我平時唔食羊嘅都食到最後叫埋個甜品食咗個cheese cake 兩個人食都食得好飽 好滿足嘅一餐

首先我哋叫咗一個溫泉蛋沙律 溫泉蛋表面有黑松露醬 食落好香

跟住有個火炙吞拿魚壽司 呢個唔錯 暫時係最好食