今日同朋友嚟到尖沙咀海旁行街🌊,睇完个日落🌇,决定喺附近揾吓嘢食~ 醒起呢间餐厅好出名,好多朋友都有推介过,终于有机会可以食啦😍餐厅个名好优雅「牧羊少年与他的浮萍」🖼️ 唔知系唔系开系文化中心入边,要改返个咁有艺术气息嘅名呢🤣 餐厅环境好靓,空间感十足😆,近乎座无虚席,但系都唔会觉得挤拥;装修花咗唔少心思,云石材质嘅枱凳,配合落地大玻璃同埋出面既水池,相映生辉🪞前菜:「烤比目鱼 蜜桃肉 绿牛油生菜沙律 配烤南瓜子 及 自制烧醋汁」$158沙律🥗份量多,仲一啲都唔马虎,除咗有满满既沙律菜之外,仲有五颜六色既蕃茄仔🍅、青瓜🥒、南瓜籽,够晒健康;调味合适,酸甜开胃🥙;目比鱼好出色,煎到外皮脆卜卜,肉质鲜嫩!🐟主菜:「烤十安士 澳洲 M4安格斯西冷 配新薯 烤美国芦笋」$288牛扒🐮煎得刚好,我哋叫咗五成熟,切开可以见到粉嫩嘅肉体🥩,非常吸引!牛扒外层香脆,将牛肉汁牢牢锁住~ 配菜芦笋加埋焗薯仔🥔,份量同埋配搭都天衣无缝😋小食:「蒜香法国鸡翼 六只 配是拉差酱」$88鸡翼大大只🐤,炸至黄金色,外脆内软,鸡肉一啲都唔老,保持到嫩滑嘅口感😌甜品:「覆盘子奶油霜 配糖渍草莓 及蛋白脆饼」$98因为我哋

前菜:

主菜:

小食:
「蒜香法国鸡翼 六只 配是拉差酱」$88

甜品
「覆盘子奶油霜 配糖渍草莓 及蛋白脆饼」$98
因为我哋都有啲饱,所以想拣个轻盈啲嘅甜品😛~ 覆盘子酸甜开胃;空气感十足嘅奶油霜冇乜负担,加埋云呢拿雪糕🍧同甜甜既士多啤梨🍓,入口即溶;作为啲餐饭嘅结尾,我哋非常满意🥰
2023-03-09
等候时间
5 分钟 (堂食)
  • 覆盆子奶油霜配糖渍草莓及蛋白脆饼