2022-09-06
💛呢間新cafe係人氣cafe牧羊少年嘅副線~個人鐘意呢間多過牧羊少年🤤Cafe位於文化中心地下 好大!好多位 大部分都打卡able~ 最特別係有一個圖書館corner 落地大玻璃好靚!放咗唔少被捐出嘅書 近玻璃仲有唔少畫作~捐書每本可兌換$10餐飲券📖食物質素好高 週末都有2course好好!整體覺得幾好 推薦✨-🍟【Lunch set】2 course $148; 3 course $178今次叫咗兩份2 course: main+ starter/ dessert + drink-🍝【Starter — 西西里蕃茄醬西班牙肉丸】🖤【Starter — 羅勒油挪威煙三文魚 伴溫泉蛋】呢度嘅starter好高質!!! 全部都唔使再加錢個人覺得吸引過甜品!所以兩個2 course都揀咗starter~ 肉丸有五粒 幾好味~ 兩款starter鍾意呢個多啲煙三文魚唔錯 隻溫泉蛋我拎咗去撈意粉🤣(下面分享~-🍔【烤雞漢堡 配 乾茄蒜香蛋黃醬 伴 海鹽薯條】今次食兩個主食都好正!不過如果一定要揀我鐘意漢堡多啲~個包烘左少少 外脆 內好鬆軟 仲好香烤雞超級無敵厚身 juicy 又嫩🤤😋 (不過
呢間新cafe係人氣cafe牧羊少年嘅副線~
個人鐘意呢間多過牧羊少年🤤
Cafe位於文化中心地下
好大!好多位 大部分都打卡able~
最特別係有一個圖書館corner 落地大玻璃好靚!
放咗唔少被捐出嘅書 近玻璃仲有唔少畫作~
捐書每本可兌換$10餐飲券📖
食物質素好高 週末都有2course好好!
整體覺得幾好 推薦✨
🍝【Starter — 西西里蕃茄醬西班牙肉丸】
🖤【Starter — 羅勒油挪威煙三文魚 伴溫泉蛋】
呢度嘅starter好高質!!! 全部都唔使再加錢
肉丸有五粒 幾好味~ 兩款starter鍾意呢個多啲
煙三文魚唔錯 隻溫泉蛋我拎咗去撈意粉🤣(下面分享~
🍔【烤雞漢堡 配 乾茄蒜香蛋黃醬 伴 海鹽薯條】
今次食兩個主食都好正!
不過如果一定要揀我鐘意漢堡多啲~
個包烘左少少 外脆 內好鬆軟 仲好香
烤雞超級無敵厚身 juicy 又嫩🤤😋 (不過冇去皮去肥
隻乾茄蒜香蛋黃醬好好味~
伴碟幼身薯條好夠脆!yummmmm~
🍝【紅酒燴牛肉扁意粉】
牛肉好稔好juicy 份量都足
食咗少少原版之後 我加咗starter隻溫泉蛋落去…
嘩 仲正呀🤩 個人覺得帶少少蛋香 又滑咗好yum😋
🍵【抹茶牛奶】+$18
有layer好靚✨ 以凍抹茶牛奶嚟講茶味都幾夠 唔錯~
☕️【Latte】+$18
✨推薦指數:9/10
💰人均消費:$182.5
⏳等候時間:5-10mins (週末12:00)