2021-01-31
𝘎𝘸𝘦𝘦 𝘊𝘰𝘧𝘧𝘦𝘦 & 𝘔𝘰𝘳𝘦 @ 𝘚𝘩𝘦𝘶𝘯𝘨 𝘸𝘢𝘯 - 教我如何可以不愛𝘎𝘸𝘦𝘦💛香港人努力抗疫左成年 終於都嚟到牛年喇!每逢佳節 老闆娘都會用盡全力去製作seasonal drink俾大家 今次都唔例外!除左sesamoo 由即日起至2月9號 仲有得試佐賀莓小姐seasonal添啊🙌🏻(文末會簡單講下現時嘅入座安排 費時大家去到冇得飲喇❣️)🌟𝘚𝘦𝘴𝘢𝘮𝘰𝘰 $86老闆娘每次都將meringue嘅味道發揮得淋漓盡致 今次都唔例外!今次哩一杯嘅🐮meringue真係做得超級精緻啊😻有前有後(留意返我張🐮patpat寫真)😹杯內嘅🐮花紋係用黑芝麻醬一筆筆咁畫上去 再倒入鮮奶同expresso 之後加上芝麻色岩鹽忌廉奶蓋同主角🐮meringue就完成啦!打個靚卡 喝幾淡 再搞下佢就喝得㗎喇 喝到一半仲可以整碎個meringue撈埋一齊飲😽牛奶+expresso哩個組合飲落有牛奶嘅絲滑口感亦不失醇厚強烈嘅味道 加上慢慢融化嘅黑芝麻醬 meringue 同奶蓋 飲落更有層次而且甜而不膩 絕對係 10/10❗️🌟𝘛𝘩𝘦 𝘪𝘤𝘩𝘪𝘨𝘰𝘴𝘢𝘯 𝘴𝘦𝘢𝘴𝘰𝘯𝘢𝘭 𝘥𝘳𝘪𝘯𝘬 $68哩杯se
🌟𝘚𝘦𝘴𝘢𝘮𝘰𝘰 $86
𝘚𝘦𝘴𝘢𝘮𝘰𝘰
𝘚𝘦𝘴𝘢𝘮𝘰𝘰
哩杯season drink嘅來頭都唔簡單架 原來佢嘅底部加咗由佐賀莓小姐濃縮而成嘅果醬同埋粒粒果肉 再倒入鮮奶加上京都宇治小山園抹茶打成嘅忌廉同埋主角一片佐賀莓小姐就完成啦!直接搞下佢就飲得lu💛比起sesamoo 我覺得哩杯飲落更清新 果醬嘅清甜配和綠茶微咁而不苦澀味道 完全唔會外面其他草莓抹茶牛奶嗰種陣味好假嘅感覺!飲完......又掛住日本了🥲
𝘛𝘩𝘦 𝘪𝘤𝘩𝘪𝘨𝘰𝘴𝘢𝘯 𝘴𝘦𝘢𝘴𝘰𝘯𝘢𝘭 𝘥𝘳𝘪𝘯𝘬
🐮入座安排❗️
1️⃣兩個登記同入座時段分別為:
1:30登記2:00入座
3:30登記4:00入座
2️⃣登記後order埋俾錢 喺附近行半個鐘之後翻嚟
3️⃣用餐時間係60分鐘
4️⃣最少要order一杯sesamoo(非sesamoo時段為1:30前)
5️⃣先到先得 售完即止
6️⃣肥Glor建議大家weekend的話最好早至少半個鐘去排隊啊 如果唔係就要等下一個timeslot甚至第二日架喇!
📍 Gwee Coffee & More (上環)
上環太平山街1號地舖