2016-11-28 562 浏览
又一年了,轉過眼又快橫跨2017,天天工作,生活營役,平常每餐都是匆匆草草解決算,嗚......終於可以停一停抖一抖,好好吃一頓晚飯,實在有些少感動。店子比我唸既大,周圍開揚木竹陳設簾牆既設計幾簡單脫俗,呢度d侍應服務亦唔錯,適當時換碟又有悉心介紹菜式,細心給了熱茶熱毛巾咁,睇黎今晚我可以靜靜地唔俾人嘈住,歎反下慢活dinner喇喂!前菜梅子醬長芋,好清新既山藥爽爽的,甜甜地既梅醬不杰身,加賣切成粒粒帶黏質既山藥無累贅,胃口開不少。鮟康魚肝口感細緻,用左蔥花蘿蔔蓉跟酸汁上,賣相ok!厚揚豆腐炸得不油不膩,夾上細蔥花蘿蔔蓉香脆可口得黎平衡不少。外面好香口,入面仲好細滑呀,真不錯,食完都無乜罪惡感tim... 做得沒有過火,聞落香噴噴,點到即止不熱氣的,既食到食物既惹味,原味也仍保留。石門鯛刺身食味幾ok,卷住香料好清爽,沾一下酸汁剛剛好,入口夠嫩又有光澤,薄切晶瑩剔透紋理清晰帶點脆身,light點的品種,食完都唔漏wor!煮物味道温和,裏芋雞煮的芋頭幾綿,雞煮得亦滑,食完暖身正好。一口牛柳用小黑鐵盤上,七成熟大大粒咁,牛味香濃足,黑椒加蒜見粉嫩肉汁,加上少少辣蘿蔔蓉好喜歡。只有小半塊有點
鮟康魚肝口感細緻,用左蔥花蘿蔔蓉跟酸汁上,賣相ok!
一口牛柳用小黑鐵盤上,七成熟大大粒咁,牛味香濃足,黑椒加蒜見粉嫩肉汁,加上少少辣蘿蔔蓉好喜歡。只有小半塊有點un,其他全部吃清光。鬆化又有肉汁的一道,牛香脂質分佈平均。