2017-06-03
又去到荃灣探朋友,心大心細都唔知食咩好!原來荃灣悅來酒店附近有好幾間唔同嘅餐廳!其中呢一間有齊放題、打邊爐同甜品任飲任食!選擇超級多!我哋又試吓!入到去都好寬闊,唔係好似平時放題咁迫。開始點嘢食,我哋要咗一個冬陰公湯底!十分之香辣!我哋仲加左好多粟米同蕃茄落去增加鮮味!放題嘅熟悉係用只仔去點嘅,而打邊爐嘅就係出邊自己選擇!無論蔬菜、丸類嘅供應都十分多!選擇應有盡有!打邊爐梗係要叫極上肥牛同埋豚肉啦!肉味OK,兩種都唔會太韌!熟食嘅選擇亦都超級多!其中黑松露粟米好香又多汁!蟹子沙律都好新鮮!帶子裙邊沙律我第一次食,原來將帶子裙邊加上芝麻醬都好開胃,味道好夾。除咗沙律炸物之外, 呢度仲有串燒!食咗好多肉,所以選擇食日本番薯同埋燒菠蘿,菠蘿好多汁又香甜!炸物要左雞翼、炸榴槤同埋墨魚餅!雞翼正常無咩特別,但炸榴槤好香又滑,外層又脆!食完咁多美食,原來呢度嘅甜品都有超級多選擇!響點菜單上要咗一個雪糕, 就可以到外邊嘅自助toppings再整色整水!小朋友超級開心!我就試咗呢度嘅榴槤甘露,有啲大西米喺度增加咬口, 旁邊嘅榴槤奶好香好滑,中間嘅榴槤肉亦都好香好甜!味道好夾!其實呢度食物嘅選擇真係超級
入到去都好寬闊,唔係好似平時放題咁迫。
其實呢度食物嘅選擇真係超級之多,好多野都未試哂!多人黎呢度食的話大家都開心!