2024-02-01 291 浏览
同朋友去到觀塘附近食一間出名既燒榴槤日本放題店!除咗有好多唔同嘅水果、特色美食之外!仲混合咗西餐同中餐嘅美食!相信鍾意食唔同款式唔同種類嘅餐廳範圍好大座位,亦都好闊落,裝修走華麗路線、四周圍環境都栩栩如生!然後呢度除咗有熱食之外,亦都有好豐富嘅甜品!完全展現色、香、味俱全!開頭整碗熱辣辣嘅甜品椰奶紅棗潤喉、再食過軟滑花膠扒蔬菜🥬、香燒牛舌、蒜蓉焗生蠔、汁燒鰻魚、鵝肝壽司、中間再食個水果串燒菠蘿、當然唔少得燒蔬菜類翠玉瓜,亦都非常好食!食到中間再叫燒銀鱈魚、銀鱈魚出面食本身已經好回本仲可以任食!真係好爽!之後朋友再叫咗個燒羊架、蟹籽手卷!當然唔少得燒牛柳粒!令我最驚喜係最後嘅一部份!首先有一個黑松露汁蝦肉蘑菇、呢個一定必食好好食!蝦肉滲透晒黑松露汁超惹味!另外蘋果法國鵝肝芝士亦都非常好食!除咗開胃野味,我仲當佢一個甜品甘食!入口即溶味道超香!最後當然唔少得海膽蟹黃粥、食落去暖身之餘、粥感幼滑,仲好足料!再返叫咗牛舌!真係好好食!蟹粉時蔬亦都超正!除此之外,出面都會有冷盤小食,包括新鮮凍蝦同埋凍青口!仲有好多款嘅甜品!一定要食燒榴槤!除咗多肉鮮甜之外、仲係限量賣晒就冇㗎啦!櫻花蝦多士都一定

令我最驚喜係最後嘅一部份!

一定要食燒榴槤!除咗多肉鮮甜之外、仲係限量賣晒就冇㗎啦!櫻花蝦多士都一定要食!現場仲有椰青水同埋清酒都係任飲超抵超回本!全場所有飲品都係任飲!鍾意拆餐飽嘅,你一定唔可以錯過!

觀塘觀塘道觀塘亞太中心5樓
極尚大瀛喜日本放題