2018-04-16
今日約咗朋友仔去旺角食飯題,我哋已經與前幾日預約枱,所以去到等左一陣就可以入去食得。你間鋪頭好多人嚟排隊,條隊排到去電梯口,好彩我哋有預約枱咋。坐低梗係要刺身食啦!啲刺身好鮮甜,我尤其好鍾意食甜蝦、三文魚同埋希靈魚。甜蝦夠大隻,仲好有蝦味同埋甜味,真係名副其實嘅甜蝦啊!三文魚夠肥美,食落口肥而不膩,點埋豉油就超好味!希靈魚夠爽口,又唔會有冰鮮味。如果你叫好多刺身嘅話,佢就會係個盤度放多啲裝飾物例如魚頭同埋胡,睇落去即刻高質左,食落都開心啲,齋影相都以為去咗高級餐廳度食,嘻嘻!除咗刺身之外,我哋都有食炸物同埋甜品,款式好多,而且味道都唔錯。我尤其最鍾意係榴槤糯米糍同埋除咗刺身之外,我哋都有食炸物同埋甜品,款式好多,而且味道都唔錯。我尤其最鍾意係榴槤糯米糍同埋炸年糕,糯米糍入面有好多榴槤餡,我食落夠王味,食完個口都keep住真味,所以一定要食啊!炸年糕就外脆內軟,好香口!