2017-08-18 351 浏览
阿女話想食放題, 上網search到呢間, 地方唔錯喎, 就一於試下。九龍城嘅放題, 門面好大, 入到去非常寬敞, 唔似一般放題逼夾夾, 仲有小屏風 ,好似坐喺廂座裏面, 幾舒服呀放題必食嘅刺身 ,三文魚,帶子都好新鮮甜美 壽司細細件 ,幾好呀! 可以食多啲唔同款式, 好鍾意黑椒和牛壽司, 和牛夠嫩滑燒羊架 ,肉質夠嫩。蒜片牛柳粒, 好香蒜味, 牛柳粒 一啲都唔靭, 惹味。阿女最鍾意一口芝士, 香濃軟芝士被脆卜卜 嘅外皮包住, 叫完又叫。 榴槤炸彈夠特別,榴槤味好重。仲有個牛肉鍋, 滾熱辣 ,窩蛋放喺湯面, 撈勻一起吃, 滋味又多牛肉。估唔到佢啲甜品好得喎,我哋食咗益力多布甸,芒果布甸,朱古力mousse, 泡芙, 唔少得我最愛嘅波波雪糕。汽水飲品雪糕 ,任飲任食, 仲有日本清酒同啤酒。呢度啲侍應好好禮貌,幾好笑容又有交帶。 地方又夠寬敞, 一個唔錯嘅選擇

放題必食嘅刺身 ,三文魚,帶子都好新鮮甜美

刺身

壽司

壽司

燒羊架 ,肉質夠嫩。

燒羊架

蒜片牛柳粒, 好香蒜味, 牛柳粒 一啲都唔靭, 惹味。

蒜片牛肉粒

壽喜牛肉鍋

甜品雪糕

汽水飲品雪糕 ,任飲任食, 仲有日本清酒同啤酒。

2017-08-16