2016-09-30
晚飯時間, TST食街就係我永遠唔洗諗既開飯地點上次食過鳴FUSHION~今次行前少少食另一間 $288一位先來一客魚生, 魚生個人覺得蝦刺身真係堅抵食牡丹蝦唔洗我講都知有幾大隻啦~ 牡丹蝦同甜蝦2款蝦刺身同樣新鮮, 色澤新鮮有光澤, 入口爽身又彈牙食落鮮甜, 不禁叫左幾轉魚生新鮮厚切, 界花增加魚生吸引度, 魚脂均勻, 入口魚香味重魚生的確抵食飲品方面供應都好充足, 果汁先生都有, 小店來說的確是值得一讚除左魚生抵讚之外, 小店仲落重本響燒物...蒲燒鰻魚原條上....鰻魚厚身, 係少有既餐廳可以做到原條上 籠仔日本番薯仔係我最愛蒸令番薯仔嘅甜味更特出,更香新鮮上台, 小心燙口串燒就點了牛舌同羊架, 牛舌入口不韌, 羊架香而不羶, 肉剛好的嫩滑質素確實不差壽司點了加州卷、鰻魚、花之戀、櫻花魷魚...加州卷看似款式平平, 但餐廳也做得別有用心排開擺位靚, 似去日式料理的餐廳用餐一樣, 用料也不會吝嗇, 大飽口福之慾壽司新鮮包上, 紫菜脆卜卜, 每樣材料不輸蝕 魷魚入口爽滑彈牙呢間餐廳更特色之處就係特設室外用餐地, 剛好秋意夜晚不佐涼爽, 仲可以食埋個VIEW有時一大班人PARTY G
食落鮮甜, 不禁叫左幾轉
魚生的確抵食
蒲燒鰻魚原條上....
鰻魚厚身, 係少有既餐廳可以做到原條上
蒸令番薯仔嘅甜味更特出,更香
新鮮上台, 小心燙口
質素確實不差
加州卷看似款式平平, 但餐廳也做得別有用心
魷魚入口爽滑彈牙
夜晚不佐涼爽, 仲可以食埋個VIEW
有時一大班人PARTY GATHERING都OK~