2017-05-01
我本人好鍾意食放題, 貪佢選擇多, 而且係任飲任食, 因為固定了一個價錢, 你可以肆無忌憚地去食, 唔駛擔心食得多, 個肚脹咗而個荷包就扁咗, 仲可以encore又encore自己喜愛的食物, 今日又去咗食放題, 這間叫”御八幡屋”的放題餐廳位於旺角最熱鬧的地段, 是樓上鋪, 我們一行四人行完街就共咗上去, 入到餐廳, D座位都算闊落, 我們行街行到攰, 剛好可以座低休息兼取飲品解渴, 因為飲品櫃內的嘢飲是任飲的. 我們各自叫了各人喜愛的魚生, 壽司, 上枱後大家share來食, 最喜歡這樣了, 魚生的種類都算多, 用冰粒墊底上枱, D魚生好新鮮, 我最愛的三文魚刺身紅白肉色相間, 顏色鮮明, 一睇就知很新鮮, 食落口果然肉質軟林鮮甜, 點D華沙比及日本豉油, 非常美味, 食完仲口有余香, 仲有我最愛的榮螺刺身, 爽口的, 也是很鮮甜, 仲有赤貝刺身, 食落口”索索”聲, 一開始就食到好多款我最喜愛的刺身, 好滿足呀! 第一輪刺身冷盤清空後, 我們又叫了一些熱食及炸物, 落咗order之後, 上菜非常快, 有芝士年糕, 有煎多春魚, 有煎鷄翼, 有炸蝦天婦羅, 多不勝數. 芝士年糕熱辣
第一輪刺身冷盤清空後, 我們又叫了一些熱食及炸物, 落咗order之後, 上菜非常快, 有芝士年糕, 有煎多春魚, 有煎鷄翼, 有炸蝦天婦羅, 多不勝數. 芝士年糕熱辣辣, 香糯軟滑, 中間的流心芝士散發出勁濃郁的芝士味, 你們一定要試試這款芝士年糕! 超好味! 仲有多春魚, 真的是名符其實的多春, 滿口魚春, 魚的外皮又香又脆, 魚肚脹卜卜, 裡面全部都是魚春, 好香同埋好爽口, 其實我好怕D魚有腥味, 但這間的多春魚一D都唔怕腥, 仲好香口, 細細條, 食一條絕對唔夠.
仲有其他幾款嘢我都覺得好好味, 大家行街行開旺角呢頭, 都值得上去食下, Good Good!