2016-07-14 207 浏览
油尖旺食放題就食唔少,今次起旺角做完野就當然搵左個朋友聚一聚,安安靜靜咁食下特色菜,落下腳咁啦! 在篩選走放題、CAFE 之後,都仲有好多選擇喎! 把心一劃,都係搵個特色小菜店啦! 搵左個OPENRICE排名都唔錯的印度菜館!我同朋友叫左個咖哩雞肉同芝士薄餅SHARE.......咖喱就無分大、中、小辣既,可能印度菜係著重香料的味道吧! 對於不會吃辣的我來說,咖喱還是可口的,熱騰騰的,所以飄左陣香草混合咖哩的香氣!咖哩面有好幾條薑條,我估計應該係留返俾食得辣既朋友,增加一下個刺激感!雞肉本身同咖哩係混埋一體,因為食到最入面既肉都依然有咖哩既色澤同味道!至於個NAAN薄餅就非常一流! 我就咁吃了一口,沒有混咖哩一起食,個種芝士味非常出眾!老實說,我將佢五馬分屍見到薄餅內層有芝士既軟熟感,完全覺得好神奇!食下食下,點會會黎左個咁既野?? 啊! 係喎,叫左杯手制雪糕! 心諗,用咁得意既器皿裝著!打開後,果然係雪糕! 非常好奇印度人眼中的雪糕係點呢?原來,吃落去係有點半冰沙半雪糕既感覺,因為食得出有一點點冰碎!個味道都好難形容,好似雲呢拿雪糕,但個味道又好似多左少少野! 最後,MANGO LA
CHICKEN CURRY
CHEESE NAAN
我同朋友叫左個咖哩雞肉同芝士薄餅SHARE.......

咖喱就無分大、中、小辣既,可能印度菜係著重香料的味道吧!
HOMEMADE ICE-CREAM
打開後,果然係雪糕! 非常好奇印度人眼中的雪糕係點呢?
MANGO LASSI
最後,MANGO LASSI.... 同樣地,都非常神奇同好飲好開胃!
乳酪係好似起北京既酸奶又撞上芒果既,完全非常開胃! 酸酸的!
私底下再講,成間餐廳都係印度人,要講英文架! 同埋,佢地個個都好NICE,係咁介紹佢地既招牌菜同飮品!  希望下次又再黎食野啦!
2016-07-14
CHICKEN CURRY