2017-08-14
平日好少特登走去食放題 今次朋友生日 當然話要食餐好既慶祝🎂就簡咗大喜屋黎試 預先早幾日book位 所以去到就可以直接入去坐😎因為係星期日 所以無論係入面定出面都好多人 滿座既狀態 我地好快簡好食咩 就火速落單😆我最鐘意食小前菜配菜 我覺得好開胃 放題必備 泰式鳳爪 帶子裙邊同埋珍味螺肉 三款味道正正常常 泰式鳳爪夠惹味 微辣幾爽脆 而珍味螺肉 螺肉唔算好細粒🤤🤤肉質幾鮮美彈牙 所用醬汁既味夠哂濃郁👍🏻刺身盤當然係放題必嗌 我地唔係款款都嗌但就專簡某幾款試 有三文魚 北寄貝 北海道帶子 甜蝦 整體黎講都係新鮮同鮮甜 肉質又夠爽 相對其他放題店 大喜屋既質素真心高😬 我最鐘意三文魚 厚切得黎又夠哂肥美💕食放題另一大原則 要食平日少食或者自己唔多識煮既 我就簡咗 一品料理入面既吉品鮑汁燴花膠☺️ 鮑汁既味夠濃郁 花膠被燴到好入味唔腥口感黏膩 食落覺得好滋補 加埋花膠有豐富蛋白質 食放題又追求健康 矛盾之選⚡️🌟飲品嗌咗樂天芒果椰子樂 第一次飲 味道幾有驚喜 有椰子汁味同芒果肉粒 芒果汁同椰子味配合得幾好 最後我忍唔住嗌咗三罐🍹一系列既甜品入面我就簡咗燕窩3.6牛乳布甸🐮燕窩當然唔會話好大塊 但
一系列既甜品入面我就簡咗燕窩3.6牛乳布甸🐮燕窩當然唔會話好大塊 但就感覺成個甜品都好高級 牛乳香濃又夠哂滑 甜度係恰度好處😍