2020-09-27 337 浏览
公司老闆聚餐,大家都想食燒肉,於是經朋友介紹揀咗一間和牛燒肉.純,位於尖沙咀東部加連威老道96號希爾頓大廈1樓3號鋪。價錢當然比起日本食貴,人均$1000左右,環境設計都以木條間為主,我地7人行,book左一間獨立房,高聲歡笑都不會騷擾其他食客,和牛部位分種類多,唯為問他們介紹,我哋點左兩個套餐再散叫其他,套餐已包含好多不同牛部位,牛肋肉,牛眼扒,牛肩脊,厚切牛舌等,和部級數亦有分別,肉身望落油脂雪花分佈均勻,自己下網🔥燒,感覺特別好味,油香四溢,滋味倍增,入口即溶,油脂唇齒留香,而且一點渣都沒有。我地無限咁order,都幾瘋狂,亦叫左拼盤天婦羅,香煎牛柳,石頭大蝦粉絲煲,韓式泡菜冷麵,最後甜品叫左一份整個迷你size的菠蘿雪❄️芭,完全是個驚喜,好清甜,完全減退全部的油膩感覺,因為食得實在太多,雪葩食入口即溶化,果種冰爽感覺一流。菠蘿🍍的味好濃。