2019-06-29
男朋友同我都係超愛食牛,所以周不時都會去食燒肉😍之前上網見倒有人介紹呢間好抵食,一於今晚就食下佢!和牛放題分時段收費,今晚咁岩食正最貴既時段🤦🏻♀️$438 加一,不過食完之後就覺得係物超所值!食物有好多款式,除左豬牛雞,仲有海鮮、蔬菜類、小食、前菜同飲品任飲。醬汁有三款,檸檬汁可以解油膩,蒜蓉汁就令味道提升層次👅點菜後店員首先送上刺身拼盤!第一碟係免費既,再加$48就可以任食。刺身有六款,帶子同甜蝦好鮮甜😋夠哂新鮮!海膽亦非常creamy,餐廳好貼心提供埋紫菜俾你包住食👍🏻再黎係海鮮同肉類既拼盤,海蝦好爽!蜆係完全無沙,好肥美仲帶有海水味,瘋狂encore🤣蠔係放落裝有牛油錫紙盤再燒,雖然身形較小,但食落口感柔滑,加埋牛油更香。呢碟拼盤既牛肉唔係和牛。不過油脂分佈都好平均,好軟腍,比和牛更重牛味。重頭戲,和牛拼盤🐄每塊和牛既雪花紋理都好靚!和牛三角同和牛外腿係最肥美,入口即溶,油脂充滿成個口腔,好幸福🥰另外本身已有用鹽調味,唔需要再點醬汁。呢塊唔記得左係咩部位🙈切得好薄身,燒一燒就熟,夾埋飯食可以中和番個油膩感,再配埋柚子胡椒令味道更豐富。都叫左幾款前菜試下,蟹籽沙律好足料👍🏻柑汁鮮
醬汁有三款,檸檬汁可以解油膩,蒜蓉汁就令味道提升層次👅
都叫左幾款前菜試下,蟹籽沙律好足料👍🏻柑汁鮮菜蟹肉卷,加左柑汁酸酸甜甜幾開胃!
岩鹽牛舌,燒過後爽口又唔韌
牛油燒帆立貝,好大粒!好厚肉,咬落爽軟多汁🤤
蔬菜類都好高質!菠蘿非常清甜,大啡菇菇味香濃,索哂啲牛油好juicy🤗
仲有甜品添😊
食物整體黎講都好高質,可惜和牛比較膩,食完拼盤已經飽!覺得宵夜黎食最抵,一定會再戰💪🏻