2025-06-23
今日行The One嗰陣見到呢間幾chill嘅日式餐廳,就入嚟試吓火山 Volcano Roll $68係其中一個特色卷物,富士山都好吸引,不過我鍾意食帶子所以揀咗呢個,入邊有帶子,青瓜,牛油果,蟹柳,火山效果,原來真係會點火㗎,打卡able,佢係由四件蟹柳牛油果小壽司再加一大堆蟹柳響上面,同埋芝士蟹籽集合而成嘅小火山,微辣嘅醬汁配搭得幾惹味柚想蝦你 salad $58即係柚子蝦沙律,口感不錯,入邊有蘋果,中華沙律,羅馬生菜,牛油果,柚子醬,細甜蝦,入面加咗蘋果同中華沙律係有口感上嘅提升, fresh得來得來又唔使淨係食菜嘅感覺超級龍捲風 Super Cray Roll $98入邊有鰻魚,海老,芝士,青瓜,脆片,係一個有口感嘅特色卷物,啱啱炸起嘅海老夠晒脆口,加上溶咗嘅芝士響面,芝士同鰻魚一如既往嘅夾,為咗配合呢個名,佢啲脆片就係散落一片嘅凌亂美埼玉網燒牛舌 Saitama BBQ Beef Tongue $78見到係 recommend item 已經即刻想試下,平時啲牛舌好少會有朵,今次呢個標明咗產地既牛舌真係非同凡響,唔係厚切嘅牛舌,火候控制得啱啱好,牛舌都做到少少入口即溶嘅感覺
火山 Volcano Roll $68
柚想蝦你 salad $58
超級龍捲風 Super Cray Roll $98
見到係 recommend item 已經即刻想試下,平時啲牛舌好少會有朵,今次呢個標明咗產地既牛舌真係非同凡響,唔係厚切嘅牛舌,火候控制得啱啱好,牛舌都做到少少入口即溶嘅感覺,得四件真係唔夠喉添
鹽燒白鰻 Salt Roasting White Eel
另一個推介食品,只用鹽和簡單調味,直接烤製,食落外脆內嫩,突顯鰻魚鮮甜,好香口
自家明太子玉子燒 Housemade Egg Omelette $65
一番人氣推介既前菜,蛋香同明太子鹹香夠突出,開胃一流
鹿兒島豚肉荔枝串燒 Skewered Kagoshima Pork and Litchi $32
豚肉油香配上荔枝清甜,鹹甜交錯,層次感豐富,難怪咁受歡迎