2019-06-22
吃得到的彩虹🌈🌈❤️上網見到呢度有間花色餃子,咁吸引梗係要黎打卡試下啦。餐廳明亮整潔,有部電視機播放著餃子的製作過程。叫水餃附送紅棗雪耳燉雞湯,日日出街食好少有湯水飲,送一碗就啱曬我呢d無飯家庭啦。先黎一張大合照~食物上菜速度幾快招牌五福水餃五福水餃分別係剁椒魚水餃,蕃茄牛肉餃,冬菇豬肉餃,海三鮮水餃同翡翠三鮮水餃。剁椒魚用左秘製辣椒醬,所以食落辣辣地。蕃茄牛肉一咬開多汁,蕃茄味重。冬菇豬肉比較普通,黃色皮用南瓜汁做不過味道較淡。至於黑色既就當然係用墨魚汁啦,餡料用蟹肉,元貝,蝦仁。最後一款綠色包住蝦仁雞蛋韭菜。雨花石水餃彩虹顏色既水餃皮好夢幻呀❤️🌈每次見到食物咁多顏色都好擔心佢加左色素,不過呢度係採用天然蔬菜汁,所以食得好放心。紅色係紅莧菜火龍果汁,綠色係菠菜汁而黃色係南瓜汁。入面包馬蹄豬肉。rainbow colour is so cute😍😍韭菜蝦肉煎餃煎到金黃香脆好正呀油份啱啱好,韭菜增加左香味另外仲有一款泡菜煎餃,下次可以try try山東秘製手撕雞手撕雞撕得都幾大塊😂不過肉質算嫩,下面鋪滿青瓜,醬汁未夠惹味唔夠辣,可能山東style係咁掛🙈剁椒皮蛋涼拌小食,豉油加少少紅椒辣椒
招牌五福水餃
剁椒魚用左秘製辣椒醬,所以食落辣辣地。
蕃茄牛肉一咬開多汁,蕃茄味重。
冬菇豬肉比較普通,黃色皮用南瓜汁做不過味道較淡。
至於黑色既就當然係用墨魚汁啦,餡料用蟹肉,元貝,蝦仁。
最後一款綠色包住蝦仁雞蛋韭菜。
雨花石水餃
韭菜蝦肉煎餃
煎到金黃香脆好正呀
油份啱啱好,韭菜增加左香味
另外仲有一款泡菜煎餃,下次可以try try
山東秘製手撕雞
剁椒皮蛋
涼拌小食,豉油加少少紅椒辣椒粒味道唔錯👍